Untitled Document
kocani.gov.mk
wikipedia
Untitled Document
Вести
Отстранетата грдата слика од комунален смет на потегот од клучката кај Бели до Градската депонија
Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ спроведе акција за чистење на потегот од клучката кај селото Бели до Градската депонија, на регионалниот пат Кочани – Пониква, кој долго време беше затрупат со комунален смет и оставаше грда слика за посетителите на овој туристички капацитет.

Општина Кочани преку своите надлежни служби апелира граѓаните да покажат повисока култура и свест во исфрлањето на отпадот и воопшто во однесувањето кон животната средина.

Неодговорното и несовесно однесување резултира и со се повеќе депонии од градежен шут како на патот кон Пониква, така и во градската средина и населените места што е доказ за злоупотреба и нагрдување на непосредната околина.

Одговорните субјекти ќе продолжат со расчистување на околината, а за непочитување на повикот за соодветно исфрлање на отпадот во наредниот период, службите ќе преземат соодветни казнени мерки.
Untitled Document
Локалитети