Untitled Document
kocani.gov.mk
wikipedia
Untitled Document
Вести
Честитка по повод Рамазан Бајрам од градоначалникот на Кочани, Николчо Илијев
По повод празникот за припадниците од муслиманска вероисповед, Рамазан Бајрам, градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев упати честитка во која се вели:

„На сите верници од исламската вероисповед им го честитам големиот муслимански верски празник Рамазан Бајрам.

Во чест на празникот, а за поубава иднина повикувам етничката и верската различност да нè зближуваат, да градиме меѓучовечко разбирање, а толеранцијата да биде мост меѓу сите граѓани во нашата општина и држава“ – стои во честитка од градоначалникот Илијев.
Untitled Document
Локалитети